עוד כמה מילים בנושא הזנת הגוף

ראשי >תזונה והזנה-מאמרים בנושא>עוד כמה מילים בנושא הזנת הגוף
אנו מייחסים חשיבות רבה לאספקה סדירה של יסודות מזון לגוף, כחלק חשוב ביותר לשמירה על בריאותו ולריפויו ממחלות שונות. מחסורים תזונתיים הם מהסיבות העיקריות לתפקוד לקוי ולמחלות קלות וקשות, הן בתחום הפיזי והן בתחום הנפשי. אפשר לקבוע בוודאות שרוב האוכלוסיה בעולם המודרני סובלת באופן קבוע מתת תזונה.
הגוף האנושי דומה למעבדה ביולוגית בה הגוף קולט מזון שנאכל, מפרק אותו ליסודות/אבות המזון הנמצאים בו, ובסוף התהליך סופג וקולט/ מטמיע אותם בתאיו.

תהליך האכילה מתחיל בפה ע"י לעיסה מכנית רצונית של האוכל. תהליך העיכול בהמשך הינו פעולה כימית ברובו, המשולב גם בפעולה פיזיולוגית של מערכת העיכול, וזה נעשה באופן אוטומטי ע"י מערכת העיכול.
הערך התזונתי האמיתי אינו נקבע ע"פ מה שאדם אוכל, אלא ע"פ מה שהגוף קולט. הזנה, אם כן, הינה מה הגוף קיבל בפועל (לטוב ולרע) מהמזון שהאדם אכל.

בחירה נכונה של מזונות מתאימים ליכולת מערכת העיכול לעכל, הינה תנאי ראשון להזנת טובה של הגוף. האדם הינו חיה צמחונית לחלוטין מבחינה זאת, כך שכל המזונות מהחי מוצאים מרשימת המזונות המתאימים. אבל לא כל מזון צמחי מתאים לנו. הצומח מכיל צמחים שאולי ניתנים לעיכול ע"י האדם, אך הרכבם התזונתי וחומרי רעל שהם מכילים מוציאים אותם מרשימת המזונות המתאימים להזנת הגוף.

גם אכילת מזונות ראויים ואיכותיים לא יהפכו למזינים אם יאכלו בצירופים גרועים. תורת צירופי המזון, אותה הפיץ בעולם ד"ר הרברט שלטון, מראה לנו אלו מזונות מומלץ לצרף אחד לשני בארוחה, ואלו אסורים לאכילה ביחד. תורה זו מבוססת על ידע מעמיק בפיזיולוגיה ובכימיה של תהליכי העיכול, ועל ניסיון רב בתחום. הקפדה בצירופי מזון נכונים מבטיחה הזנה טובה, כלומר, שימוש מיטבי באוצרות המזון הטמונים באוכל הבריא שלנו.

הזנת הגוף נפגעת כאשר אנו מרבים לשתות בזמן ואחרי ארוחה. הנוזלים מדללים את מיצי העיכול, ובריכוזם הנמוך יכולתם לעכל נפגעת או נמנעת לחלוטין. הרגל מגונה זה של שתיה ואכילה נובע מבחירת מזונות גרועה, מאכילת אוכל מתובל, יבש, תעשייתי ומעובד, וזה מצריך שתיה מרובה כדי לדלל ולסלק במהירות את הפסולת המזיקה הנמצאת במזון לא ראוי זה.
אכילה חפוזה ולעיסה לא מספקת, כמקובל אצל רוב האנשים,  מונעים ממיצי העיכול לבוא במגע עם כל חלקי המזון שנבלע, ובוודאי שעקב כך אך מעט מזון יופק ממנו באופן מעשי. שתיית אלכוהול בזמן או אחרי ארוחה, אכילה ושתיה של מזונות ומשקאות חמים או קרים מידי משתקים אנזימי עיכול שונים, ומכאן שהזנה מהארוחה לא תהיה. גם תרופות למינייהן, חומץ, קוקה קולה, מזונות כבושים (מוחמצים או מותססים) משבשים לחלוטין את פעולת אנזימי העיכול.

הפרזה באכילה לאורך זמן, מתישה את מערכת העיכול, פוגעת בתפקודה וביכולתה לעכל ולספוג מזון.  טיפול לא נכון במזון, כמו קילוף פירות וירקות, בישול ממושך במים, אפיה במיקרוגל ובסיר לחץ, אכילת פירות וירקות חתוכים זמן רב אחרי חיתוכם, הינם דוגמה לפגיעה משמעותית במזון והפיכתו לפסולת. בוודאי שהזנת הגוף נפגמת קשות כתוצאה מכך.

הזנה נפגמת כתוצאה ממערכת עיכול לקויה או חולה. מערכת עיכול כזאת היא משובשת ואינה יכולה לבצע את תפקידה. הטיפולים של הרפואה המערבית במקרים האלה הינם שערוריה. השימוש בתרופות ובסכין הכירורג מוסיפה חטא על פשע. במקום לטפל שורשית בבעיה על בסיס תזונה נכונה, "מצטיינת" הרפואה הזאת בטיפולים סימפטומטיים, ברובם תרופתיים, המחמירים את המצב ומוסיפים בעיות ומחלות נוספות בגלל רעילות התרופות ובגלל היותן משבשות ופוגעות במערת העיכול. תרופות סותרות חומצה, ותרופות המטפלות סימפטומטית בבעיות של שלשולים, גזים ועצירויות הינן דוגמה לזוועה הזאת.

רבים נוהגים לאכול לפני או אחרי פעילות פיזית. כאן חשוב להדגיש שבזמן מאמץ פיזי, מערכת העיכול משותקת פחות או יותר ולא מתבצע בה עיכול. גם לאחר פעילות כזאת, כמו פעילות ספורטיבית למשל, כשהגוף עייף ותשוש, עדיין מערכת העיכול חסרה באנרגיה לפעילות נכונה. מזון שנאכל בעיתות אלה אינו מתעכל כימית, אלא תוסס ונרקב במערכת העיכול ומרעיל אותה, ולמעשה גם את כל הגוף. המעיים הארוכים שלנו יספגו את הרעל הזה, והוא ישמש כקרקע טובה להתפתחות מחלות שונות, ובוודאי שנוכחותו במערכת העיכול תשבש את פעילותה ותגרום לה נזקים.

מצב נפשי שלילי, כמו עצבנות, חרדות, פחדים, התרגשות, מתח נפשי וכד', קשור ישירות לשיבוש עד שיתוק מוחלט של מערכת העיכול המגיבה במהירות ולאורך זמן למצבים אלה. השלכות של אלה הינן, בין השאר,  פגיעה בהזנת הגוף. אין עיכול – אין הזנה.

כאשר מדובר בהזנה, כלומר אספקת חומרי מזון חיוניים זמינים לגוף, עלינו לקחת בחשבון את אותם פריטים שונים הגוזלים מזון מגופנו, בעיקר מינרלים, בגלל תגובתם החומצתית בגוף האנושי. חומץ, סוכרים מבודדים (סוכר לבן ודומיו), קוקה קולה, כל המזונות מהחי (כולל חלב ומוצריו), קקאו, קפה, תה ירוק, רוב צמחי המרפא, שברובם הם צמחי רעל, מזונות תעשייתיים ומעובדים שונים, אלכוהול, תרופות ותוספי מזון הינם דוגמאות בולטות. רבים מחומרי פסולת אלה גוזלים גם וויטמינים חיוניים בגלל רעילותם, ואוסיף לרשימה כדוגמה נוספת את עישון הסיגריות והסמים המרוקן את הגוף מוויטמינים שונים, בעיקר וויטמין סי.  כך כשמדובר בהזנת הגוף, חייבים לסלק את כל חומרי הפסולת האלה המחבלים בו ומרוקנים אותו מחומרי מזון חיוניים, או פשוט מונעים מהגוף את היכולת לקלוט אותם.

מזון משובש ולא מאוזן עקב התערבויות כימיות הינו מזון שמרעיל וגם מזון דל באבות מזון חיוניים. וכאן הכוונה לתוצרת חקלאית, כמו פירות וירקות, המגודלים באמצעים כימיים מסוכנים. הדישון הכימי גורם לשיבוש בהרכב התזונתי הנכון של התוצרת החקלאית, והיא אינה מהווה מזון ראוי ומאוזן כמו שהטבע תיכנן לנו. ממליץ לקרא באתר שלי את המאמר "דישון כימי". הרעלת הגוף באותם חומרי הדברה מסוכנים בוודאי קשורה ישירות להיווצרותן של מחלות קשות בגוף ובנפש. ד"ר שלטון שם במקום הראשון בחשיבותו, בכל הקשור לתזונה נכונה, צריכת מזון אורגני, ובצדק. מזון אורגני עשיר יותר במינרלים חשובים, ובמקרים רבים גם בוויטמינים שונים, והחשוב מכל – האיזון התזונתי בו הוא הנכון והמתאים ביותר להזנת הגוף.

הזנה נכונה, הבונה ומבריאה את הגוף, תלויה בתזונה איכותית כוללת, ולא בפריט מזון אחד כזה או אחר. היא תתבצע כראוי אם נקפיד בכללים נכונים של אכילה נכונה. היא קשורה בעיקר לפעולה תקינה של מערכת העיכול. הזנה טובה תלויה בהתאמת תזונה מתאימה לאדם, בהתחשב במצבו הבריאותי, גילו, עיסוקו, סדר יומו ועוד, וזאת המומחיות של מטפל מקצועי בתחום הבריאות הטבעית, שעם הרבה ידע, סבלנות ורצון טוב ידע לבצע את ההתאמה הזאת. הזנה ראויה ואיכותית הינה חלק חשוב ברפואה מונעת ובדרך ריפוי הגוף ממחלותיו.

 
חשבון משתמש
שלום אורח/ת

התחבר | משתמש חדש

חברים

dvd313 (60)
good123 (42)
sharonela (50)
holy~ (37)
מירי ר (48)
3אהרוני (32)
מעין טל (29)
eyar (65)
באבאעלי (66)
fanaanir (39)
דוב יהונתן (41)
אלמוג378 (71)
Robb (43)
שולמית 1960 (60)
v100 (50)
buttercup54 (66)