כמה הדגשים לתזונה מושלמת.

ראשי >תזונה והזנה-מאמרים בנושא>כמה הדגשים לתזונה מושלמת.
לתזונה תפקיד מרכזי בכל הקשור לבריאות הגוף והנפש. מאד חשוב לספק לגוף את כל יסודות המזון כדי שיהיה בריא ומחוסן, ובעת הצורך גם יוכל לתקן נזקים ולרפא את עצמו. כדי לקבוע מהו המזון המתאים לאדם, עלינו לשים לב שהוא יעמוד בקריטריונים שונים.

 המזון שאנו אוכלים צריך להיות בר עיכול במערכת העיכול שלנו. כלומר, הוא חייב להיות כזה שמערכת העיכול שלנו יכולה לפרק אותו ליסודותיו באמצעות מיצי העיכול, וגם יכולה לספוג אותם כדי שהגוף יוכל להשתמש בהם. חשוב שמערכת העיכול תוכל לסלק את חומרי הפסולת שנוצרו בתהליך. כאן אדגיש שחלבוני בשר בעלי חיים נרקבים ברובם בקיבה האנושית בגלל חומציותה הנמוכה, ורק מיעוטם מתעכל.
 

לאדם, המתאפיין במערכת עיכול ארוכה ( למעלה משמונה מטרים ), ובניגוד למערכת העיכול הקצרה של הטורפים, חשוב שהמזון יכיל סיבים. מזון ללא סיבים גורם לעצירות ולהרעלה כתוצאה מכך. מזון ללא סיבים אינו מזון אדם. כאן אדגיש שכל המזונות מהחי הם חסרי סיבים.

מאד חשוב שהמזון לא יכיל חומרי פסולת ורעל לגוף האנושי. ישנם בטבע מזונות שונים העשירים תזונתית, אבל רעילים לנו, כמו רוב צמחי הבר (חלקם מוכרים בשם "צמחי מרפא"), וכן מזונות מהחי שיש בהם יסודות מזון, אך גם חומרי פסולת רבים הפוגעים בגוף האנושי ובנפש האדם.

למרות שכל הטבע מתקיים בבריאות ובחוסן באמצעות הזנה טבעית שאין בה התערבות, האדם היהיר והטיפש, בגיבוי הרפואה המערבית הבורה בתחום, סוטה מהכלל הזה, ואף בז לכל דבר שהוא טבעי. מה שמנווט את האדם המודרני בתחום התזונה הם אינטרסים כלכליים, מסחריים ופוליטיים, מנהגים הקשורים למסורות ודתות חשוכות ופרימיטיביות (כולן ללא יוצא מהכלל), וחוסר חינוך לתזונה נכונה ולבריאות. לתעשיות המזון והתרופות יש כוח כלכלי ופוליטי עצום, הן שולטות במימסד, והן תדאגנה שהמצב לא ישתנה. האינטרסים הכלכליים שלהם אינם תואמים את אינטרס האדם להיות בריא ולהרגיש טוב.

האדם המודרני, כמו שמצטיין בהמצאות ובפיתוח טכנולוגיות מתקדמות, כך הוא מפגר בתחום התזונה הבריאה. והתזונה של האדם המודרני הינה ברובה בניגוד לביוכימיה של הגוף, בניגוד ליכולתו לעכל ובניגוד לצרכי הגוף. התזונה המקובלת הינה תזונה שגוזלת מהגוף חומרי מזון ומרעילה את הגוף בחומרי פסולת, ואלה הם גורמי רוב המחלות. את רוב המחלות, המחסורים והנזקים האדם בונה ממה שהוא שם לעצמו בצלחת.

ואם אחזור לתחילת המאמר בו הגדרתי את המזון, הרי ע"פ המון ידע מדעי שנרכש, בתוספת היגיון ושכל ישר, ובהסתמך על למעלה ממאה וחמישים שנות ניסיון של מטפלים טבעוניים, מזונות האדם הם הפירות והירקות הטריים, האגוזים והזרעים. את אלה ניתן לאכול בצורתם החיה והטבעית, הם קלי עיכול לאדם, מרכיביהם נספגים הייטב במערכת העיכול האנושית, הם מכילים סיבים חיוניים, הם אינם מזהמים ומרעילים את הגוף האנושי, הם מתאימים למאזן חומצה בסיס של הגוף, הם מספקים לגוף את כל צרכיו התזונתיים והם עוזרים לגוף לסלק החוצה את חומרי הפסולת המזיקים. שילוב נכון בתפריט של מזונות אלה מהווה תזונה מושלמת.

כשמדובר בתזונה שאינה מרעילה את הגוף, נשים דגש על צריכת מזון אורגני. זהו מזון שגדל בקרקע טבעית ועשירה שלא שובשה באמצעות דישון כימי ורעלים שונים. הפרי והירק מגידול זה עשירים תזונתית ומאוזנים נכון מבחינת המרכיבים השונים.

כלל חשוב נוסף בתזונה נכונה הינה ההקפדה בצירופי מזון. במיוחד בגלל הגיוון הרב במזון שיש לאדם המודרני, גיוון שאינו קיים בקרב החיים בטבע, חשוב לא לאכול באותה ארוחה מזונות שאינם יכולים להתעכל ביחד. אי הקפדה בכללים פשוטים אלה יגרום לתסיסה ולרקבון של המזון הנאכל. אלה גורמים להרעלה במערכת העיכול ותוצרי ההרעלה נספגים למחזור הדם. כמו כן הם גורמים לפגיעה במערכת העיכול, ולאובדנם של חומרי מזון חיוניים.

תזונה נכונה בריאה ומבריאה היא עיניין פשוט והגיוני. הכי הגיוני זה להבין שפרי וירק חי שגודל באמצעים טבעיים הוא העשיר והמאוזן  תזונתית יותר מכל מזון שעבר עיבוד וחימום.

אצל רבים קיימת מודעות לחשיבותם של יסודות מזון מסויימים, איש איש לפי טעמו, לפי האופנה ולפי רמת הבורות שלו, וזה כולל גם אנשים מתחום הרפואה.
רבים שעוסקים בספורט חושבים שהם זקוקים לכמויות גדולות של חלבון כדי לפתח את שרירייהם. אז הם צורכים אבקות ומשקאות עתירי חלבון תוצרת המעבדה הכימית. אחרים חושבים שויטמין סי מאד חשוב להם, והם צורכים אותו בטבליות. ובהתאם לאופנה, רבים צורכים סידן בתוסף, ואחרים חושבים שמולטי ויטמין או מינרל יתנו להם כיסוי טוב למחסורים תזונתיים.
בלוף התוספים, מקורו בדרך כלל ביצרנים ובמשווקים. תוספי מזון אינם מזון, ונידרשים הרבה דימיון ובורות כדי להשוותם למזון. הגוף יכול לקלוט, להשתמש ולאגור יסודות מזון כשהם נמצאים כחומר אורגני שלם בו כל החומרים קשורים כימית אחד לשני, מאזנים אחד את השני ומטמיעים אחד את השני בתאי הגוף. הסידור הזה קיים אך ורק במזון הטבעי, כמו הפירות והירקות. זה לא קיים בתוספים. וכך הגוף שצורך תוספים מתאמץ לסלקם החוצה, תוך שניזוק ומפסיד חומרי מזון חיוניים בניסיון לאזן את הפסולת הזאת. את התוספים תמצאו בשתן ובצואה מסולקים החוצה. יש סיכון רב לבריאות כתוצאה מצריכה של התוספים, להם תכונות שונות מאלה שיש לאבות המזון המצויים במזון הטבעי.

מה עובר במוחם של תזונאים כאשר הם ממליצים לאכול בשר בעלי חיים מעובד ומבושל?  שהרי לו היה זה מזוננו, היינו אוכלים אותו בצורתו החיה, כמו שעושים זאת הטורפים. והרי זה ידוע שהחימום הורס ומשבש את ההרכב התזונתי של פגר החיה.
מה עובר במוחם של אנשי רפואה כאשר הם ממליצים לאכול חלב ומוצרי חלב (שהם כבר לא חלב, אלא קלקול ושיבוש של חלב), ועוד חלב של בעל חיים אחר, כאשר חלב הוא מזון לתינוק שנולד, ולחלוטין אינו בר עיכול בקיבת הבוגר?
בוודאי שתהליך הפיסטור הורס ומשבש את החלב.
מה עובר במוחם של תזונאים חסרי הבנה כאשר הם ממליצים לצרוך סיבים תעשייתיים מרוכזים מקופסאות?  הרי אלה נמצאים בשפע במזון הצמחוני הנכון.

אלו רק שלוש דוגמאות לחשיבה עקומה ובורות בתחום התזונה וההזנה. כי בתזונה נכונה פועל בראש ובראשונה ההיגיון. ושימו לב כיצד בטבע תזונה טבעית שאינה מגוונת, שנאכלת בצורתה החיה, ובהתאמה נכונה לכל בעל חיים, מביאה לבריאות טובה ללא מחסורים, למערכת חיסונית מעולה, לכוח פיזי רב, ולחיים ללא מחלות, וזאת בניגוד לאדם המודרני הגדל במחסור תזונתי ובחולי. הוא אמנם אוכל הרבה, אבל ניזון מעט. והתזונה הלא נכונה שלו הינה הגורם למחלותיו.
 
תזונה נכונה והזנה טובה הינם נושא מאד פשוט. נכון שנדרשת התאמה אישית, ובמקרים של מחלות ונזקים בגוף זה במיוחד חשוב, אבל מעבר להתאמה האישית, הנוסחה לתזונה מושלמת נכונה לכולם:
פירות טריים
ירקות טריים
אגוזים וזרעים
כל אלה מגידול אורגני והקפדה בצירופי המזון.
גם מי שלא יסתפק באלה וירצה לגוון במזונות נוספים, חייב שאלה יהיו הבסיס לתזונתו.
 

 
חשבון משתמש
שלום אורח/ת

התחבר | משתמש חדש

חברים

dvd313 (60)
good123 (42)
sharonela (50)
holy~ (37)
מירי ר (48)
3אהרוני (32)
מעין טל (29)
eyar (65)
באבאעלי (66)
fanaanir (39)
דוב יהונתן (41)
אלמוג378 (71)
Robb (43)
שולמית 1960 (60)
v100 (50)
buttercup54 (66)